FOX-BAUKER Kft.

Szolgáltatások

Gépi földmunka, kőművesmunka, épületbontás, szállítási feladatok végzése,

ömlesztett anyagok értékesítése és fuvarozása

– elsősorban Budapesten és Pest megyében

 

Gépi földmunkák

 

  • Alapásás, árokásás, csatornázás

Az épület alapjának megfelelő kiásása lényeges előfeltétele a stabil szerkezetnek. A sávalap kiásása rendkívül nagy odafigyelést, precizitást igényel. 

A gépi földmunkák alkalmával az egyenetlen talajt helyreállítjuk, és az építkezéskor felhalmozódott törmelékanyag, földhalom felmarkolását és elszállítását is elvégezzük.

 


 

  • Tereprendezés, terület előkészítés

Tereprendezés során nélkülözhetetlen figyelembe venni a talaj adottságait, szerkezetét. 

A talaj típusa határozza meg az alkalmazandó technológiát, így a tereprendezés megkezdése előtt a rendezésre váró terület felmérése elengedhetetlen. 

A felmérést követően kialakítjuk a megfelelő terepszintet, a csapadékelvezetést szolgáló meredekséget, talajcserét végzünk, amennyiben szükséges.

Az építkezés megkezdését megelőzően, közben, és befejezését követően vállaljuk a tereprendezést és az ebből származó föld, sitt elszállítását, a terület megtisztítását.

 


 

  • Pincetömb kialakítás

Egyértelműen gépi munkát igénylő feladat! Ennél már nemcsak a kitermelt föld elhelyezéséről kell gondoskodnunk, hanem annak elszállításáról is, amennyiben arra a tereprendezés során nem lesz szükség. Ez esetben azonnal el kell szállítanunk, hiszen a pincetömb kiemelés alkalmával a felszínre kerülő földtömeg már olyan jelentős mennyiségű, hogy akadályozza a további munkálatokat.

Kellő körültekintéssel kell eljárnunk a pontosan meghatározott méretek betartása szempontjából, mind a szélesség-hosszúság, mind pedig a mélység tekintetében. 

A hatékony munkavégzésben sokat segít az előzetes személyes felmérés, amiben megállapítjuk a munka időtartalmát és a felmerülő költségeket.

 


 

  • Medence, kerti tómeder kiásása

Kerti tó és medence medrének kiásását  vállaljuk! Tavak és medencék kialakítása esetén először vízszintezzük a területet, mert biztosan kell ismerni a nyugvó víztükör szintet. A kitermelt talaj elhelyezéséről, vagy szállításáról szintén gondoskodunk!

 


 

  • Közmű elhelyezés

Gépeinkkel alkalmazkodunk a terepviszonyokhoz, a meglévő épületekhez, a közművekhez. Eltérő  méretű kanalaink minden igényt kielégítenek, pontos és gyors munkavégzést tesznek lehetővé, legyen az  csatornahálózat, vagy földalatti közmű elhelyezés.

 


 

  • Szikkasztó 

A szikkasztó jellemzően a tetőről, burkolt területekről összegyűlő csapadékvíz szikkasztása, kerti tó, víztározó, ciszterna túlfolyó vizének szikkasztására alkalmas.

A munkagödör kialakítását előzetes felmérés és tervezés előzi meg. Alját és oldalait el kell simítani és geotextíliával kibélelni. Erre kell rátölteni a kavicsot vagy fektetve elhelyezni az egymáshoz rögzített szikkasztó blokkokat. A beömlő és levegőztető csövek rákötése után a teljes felületet be kell fedni geotextíliával. Végül a föld visszatöltése és tömörítése következik.

 


Kőművesmunkák

 

 

  • Családi házak generál-kivitelezése

Cégünk vállalja családi házak kivitelezését az alapoktól egészen a kulcsátadásig! A házak teljeskörű építése más szakági alvállalkozókkal együtt kerül kivitelezésére. Évek óta ugyanazokkal a megbízható alvállalkozókkal dolgozunk!

 


 

  • Külső homlokzati szigetelés

Cégünk vállalja családi házak és közületek homlokzati hőszigetelési munkáit, állvány kiszállítással, építéssel és bontással együtt. Saját állványt biztosítunk a munka idejére.

 


 

  • Térkövezés

Teherbíró réteg anyagának és típusának kiválasztásakor figyelembe kell vennünk, hogy a használni kívánt térburkolat felületünk milyen terhelésnek lesz kitéve. A teherbíró réteget rétegesen dolgozzuk be és tömörítjük, hogy az elkészült térburkolat hosszútávon sima, és süllyedésmentes legyen. 

 


 

  • Zsalukövezés, kerítés építés

A zsalukövezés elengedhetetlen része a házépítésnek. A zsalukő hatékonyan egyesíti az előregyártás és helyszíni betonozás előnyeit. Az üreges beton zsalukőnek köszönhetően, nincs szükség külön zsaluzatra az építkezéshez. Az elemek üregeit töltheti ki betonnal és a szerkezet igényeknek megfelelően, a helyszínen bevasalhatja, elsimíthatja, ezáltal hatékonyan biztosítható a falszerkezet megfelelő teherbírása. 

További előnye, hogy csekély súlya miatt könnyen mozgatható elem, így gyorsítja az építési munkálatokat, valamint a beton teljes kötési idejét sem kell kivárni, hiszen maguk az elemek is terhelhetőek. 

A zsalukő több célra is alkalmazható. Az épületek alapjának földfelszín feletti részéhez használják a leggyakrabban. Ezen kívül alkalmazható még földfelszín alatti szerkezetek falazására, pinceszintek létrehozására, lépcsők kialakítására, pillérek és oszlopok építésére. Rendkívül sokoldalú a felhasználhatósága.

 


 

  • Betonbontás, épületek bontása, falbontás

​Gépeink házak bontására, vasalt födémek bontására, vasalt teraszok bontására, járdák bontására, illetve főfalak bontására alkalmasak.

 


  • Betondarálás

Napi 200m3 betont, építési törmeléket tudunk bedarálni, akár a helyszínen is! Az inert hulladékot újrahasznosítjuk!

 


 

Szállítási feladatok

 

  • Építőanyag szállítás, behordás

Sok építkezésen szükség van az építőanyagok, ömlesztett anyagok saját ingatlanra való behordására is. Általában nincs annyi hely a bejáratnál, hogy a nagyobb teherautók pontosan oda deponálják az anyagot, ahová a mesterek kérik. A Fox-Bauker Kft.már nemcsak fuvarozást vállal, hanem ömlesztett anyagok (sóder, homok, murva, kavics, termőföld) értékesítésével is foglalkozik!

 


 

  • Szemét- és sittszállítás

Amennyiben a kivitelezés során szükséges, úgy vállaljuk a keletkezett hulladék, illetve a sitt elszállítását.

 


 

  • Ömlesztett anyagok értékesítése és kiszállítása –  ÚJ!

A Fox-Bauker Kft. vállalja különböző nagyságú murva, kulé kavics, sóder, 0-1 mm-es szemcsenagyságú mosott homok, valamint termő- és töltőföld értékesítését és kiszállítását. Részletek az “Ömlesztett anyagok” oldalunkon olvashatók!

 


Scroll Up